Остин Прайс е най-новото попълнение на Берое. Днес той се присъедини към отбора, след като пропусна първата тренировка вчера. Причината за това бе закъснял полет, заради който той изтърва връзката за България. В крайна сметка всичко приключи благополучно и той вече е на разположение на треньорския щаб, който вече започна с усилените тренировъчни занимания.

Остин Прайс е роден на 16 септември 1995 г. във Фармингтън Хилс, щата Мичиган, САЩ. Висок е 193 см. и играе на позицията пойнт гард.

Прайс завършва Detroit Country Day School в Бевърли Хилс, Мичиган. След това новият играч на старозагорския тим се присъединява към колежанския отбор Lehigh, за който играе в продължение на 4 сезона в Националната колежанска лига на САЩ. В тях той изиграва 126 мача, в повече от които е титуляр, и престоява на паркета по близо 30 минути на мач. В тях той отбелязва средно по 11.5 точки, дава по 1.7 асистенции и обира по 2.9 борби. През лятото на 2017 г. Прайс е част от Драфта на НБА, но не е избран. През миналия сезон Остин играе в белгийското първенство за тима на Лимбург Юнайтед, където изиграва 37 срещи, в които записва средно по 9.3 точки, 2.6 асистенции и 2.3 борби.

Щабът на Берое вярва, че е направил верния избор с Остин Прайс и той ще бъде важна част от отбора през идващата кампания. От него се очаква много работа и в двете фази на играта.

Баскетболният Берое стартира в четвъртък подготовката за новия сезон

Баскетболният Берое стартира в четвъртък подготовката за новия сезон

Дойде краят на голямото чакане за феновете на старозагорския тим