Националният отбор по баскетбол за юноши до 16 години победи драматично Румъния с 89:87 (22:8, 15:25, 27:27, 25:27) във втората контрола между двата отбора в Правец. Днешният успех за възпитаниците на треньора Даниел Клечков дойде доста по-трудно от този в събота, като стана факт благодарение на успешен блок на Денис Камбуров 3 секунди преди края.

Срещата започна много добре за българите, които поведоха с 14 точки след първата четвърт, но във втората Румъния обърна хода на мача и бързо догони домакините.

През второто полувреме играта се водеше на приливи и отливи, като силни серии за българския отбор бяха следвани от такива за румънците. В крайна сметка обаче България успя да запази аванса си и не позволи на Румъния да изравни или да поведе в нито един момент.

Иван Борисов и Любомир Керемедчиев бяха най-резултатни за България с по 14 точки, а Камбуров, Михаил Комбаков и Константин Костадинов добавиха по 11. За Румъния над всички бе Тудор Сумаческу, който наниза 28 точки, а капитанът Стефан Грашу прибави 17.

След тези контроли националният отбор на България продължава подготовката си за европейското първенство в дивизия "В" през август в Черна гора.

Росен Барчовски: Аз имам самочувствието да бъда треньор на националния отбор

Росен Барчовски: Аз имам самочувствието да бъда треньор на националния отбор

"Никой не е говорил с мен по този въпрос"