Националният отбор по баскетбол на България завърши 2022 година с победа. В последния си официален двубой за календарната година "Лъвовете" надвиха съпротивата на Кипър с в мач от група "F" със 75:66 и запазиха шансовете си да излязат от тази фаза като първенци в групата.

Тимът ни има актив от три победи и една загуба до момента.

Българите отново бяха по-добрият тим през първото полувреме и натрупаха аванс от 12 точки преди почивката. Последва познат спад в играта през третата четвърт, но в крайна сметка националите не допуснаха изненада и спечелиха, макар и с трудности в края.

Николай Стоянов и Андрей Иванов попаднаха в титулярния състав и не разочароваха, като заедно с капитана Чавдар Костов бяха сред най-добрите на терена. Андрей Иванов записа дабъл-дабъл с 12 точки и 11 борби. Костов добави 12 точки и 7 борби.

Николай Стоянов завърши с 8 точки. Добър мач изигра Павлин Иванов, завършил с 14 точки, 6 борби, 2 асистенции, 2 чадъра и една отнета топка.

Алекс Симеонов, който се включи много силно, особено през второто полувреме и вкара важни тройки за общо 8 точки в мача. Дейвид Кравиш вкара също 8, а 7 реализира Иван Алипиев.

Националнитя отбор на България по баскетбол замина за Португалия с група от 12 състезатели

Националнитя отбор на България по баскетбол замина за Португалия с група от 12 състезатели

Сблъсъкът е на 10 ноември