Александър Везенков бе определен за "Най-полезен играч" на седмицата в Евролигата, съобщиха от официалния сайт на турнира.

Българският национал изигра много силен мач срещу АЛБА (Берлин) и с коефициент на полезно действие от 41 изпревари доказани играчи като Ян Весели, Валтер Тавареш, Уил Клайбърн и Джордан Лойд.

Ето какво написаха от официалния сайт на Евролигата за Везенков: 

"Александър Везенков постави четири върхови постижения в кариерата си в четвъртък вечер, повеждайки Олимпиакос към победа с 84:80 над АЛБА в Берлин. По този начин българинът остави надежди на своя тим за плейофно място, а в комбинация с това завоюва първото си MVP отличие на седмицата в шестгодишната си кариера в Евролигата. Върховите постижения на Везенков дойдоха при точките (31), отбелязани тройки (6 от 7), борбите в защита (8) и коефициентът на полезно действие (41), като последният счупи досегашния му личен рекорд от 26 и бе на само 1 точка разлика от това да подобри този в историята на Олимпиакос - 43. Крилото на "червено-белите" също така записа 2 отнети топки, 1 чадър и 5 изкарани нарушения, а при стрелбата си бе 4/9 за две точки и 5/5 от наказателната линия. Заедно с двете си борби в нападение, Везенков се превърна в първия играч, който записва мач с поне 30 точки и 10 борби през настоящия сезон".

Огромно признание за Александър Везенков

Огромно признание за Александър Везенков

Крилото попадна в идеалната петица на кръга в Евролигата