Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че е решил да уволни треньора Шави Ернандес, след като бившият полузащитник изразил съмнения относно състава.

Шави, който се присъедини към Барселона с тригодишен договор, когато нидерландецът Роналд Куман напусна през 2021 г., изведе каталунците до 27-ата му титла в лигата през миналия сезон.

Барселона готви втора оферта за Кимих

Барселона готви втора оферта за Кимих

Немският национал още не е взел решение за бъдещето си

44-годишният специалист бе уволнен миналия месец, само няколко седмици след като клубът обяви, че бившият им капитан ще изпълни последната година от договора си и ще ги води през следващия сезон.

"Шави свърши добра работа, той пое отбора в труден момент, миналата година спечелихме лигата и Суперкупата, но тази година нещата не се получиха", каза Лапорта пред Barca One.

"През февруари приех решението му да напусне през юни, защото това ни помогна да не търсим спешно заместник. След това промени мнението си и ни помоли да остане на поста... .

Шави е легенда и неговият ентусиазмът ни накара да вземем решението да продължи с нас. Когато промени решението си, го попитах: "Вярваш ли в отбора?" Той ми каза "Да". Той каза, че вярва в този отбор.

Барселона благодари на Шави за безпроблемното разтрогване на контракта

Барселона благодари на Шави за безпроблемното разтрогване на контракта

Каталунският клуб отдава заслуженото и на неговия щаб

Но след това имаше коментари, в които той промени своя дискурс след разговори със спортния директор Деко по отношение на необходимите промени в състава.

Това ме накара да се замисля отново и прецених, че Ханзи Флик е в състояние да извлече най-доброто от този отбор", коментира Лапорта.