Бившият наставник на Барселона Ернесто Валверде се сбогува с тима. От каталунския клуб публикуваха обръщението на специалиста.

Официално: Барселона уволни Ернесто Валверде, Кике Сетиен е новият наставник

Официално: Барселона уволни Ернесто Валверде, Кике Сетиен е новият наставник

Сагата официално завърши!

"Скъпи фенове,

Периодът ми като наставник на Барселона достигна своя край. Бяха много емоционални две години и половина още от самото начало. През това време преживях както много радостни моменти, празнувайки победи и трофеи, така и някои тежки и трудни такива. Но преди всичко искам да подчертая преживяването ми с феновете и тяхната привързаност към мен през този период.

Бих искал да благодаря на президента Джосеп Мария Бартомеу и на Борда на директорите за това, че ми позволиха да водя този отбор, както и за тяхната вяра в мен през цялото време. Също така бих искал да изкажа благодарността си за подкрепата и отношението на всички хора в клуба през двете години и половина и най-вече на тези, които работят в първия състав и около него и с които съм споделил толкова много моменти в тренировъчната база и гостуванията ни. Разбира се, че искам да благодаря и на играчите за цялата работа и за усилията им, които ни позволиха да отпразнуваме заедно четири трофея. Оттук нататък им желая всичкия късмет на света, както и на новия треньор - Кике Сетиен.

По една прегръдка за всички.

Да живее Барса, да живее Каталуния", се казва в посланието на Валверде.

10 неща, които трябва да знаете за новия треньор на Барселона - Кике Сетиен

10 неща, които трябва да знаете за новия треньор на Барселона - Кике Сетиен

Вижте интересните факти в материала