Звездата на Барселона Педри може да има удължен сезон 2023/24 с неочаквана повиквателна за националния отбор Испания, който ще защитава цветовете на страната си по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Педри се върна към пълната си форма в началото на 2024 година след множество контузии на полузащитника през последните 12 месеца. Умората и голямото натоварване в Барселона и националния отборп редовно са цитирани като причини за отсъствията на Педри поради контузии.

Барселона ще иска наказанието на Витор Роке да бъде отменено

Барселона ще иска наказанието на Витор Роке да бъде отменено

Нападателят получи червен картон срещу Алавес

Дебютната му кампания през 2020/21 включва 52 изяви за Барселона във всички турнири, последвани от участие в полуфиналите на Европейското първенство с Испания през същото лято. Въпреки че изглеждаше готов за пауза след турнира, Педри беше повикан и в олимпийския отбор на Испания, където последната загуба от Бразилия беше неговият 73-ти мач за сезона.

Санти Дения обмисля да изпрати повиквателна на Педри, като иска младата звезда на Барселона да се присъедини към неговата селекция за Олимпийските игри. в Париж, въпреки че Барселона не е съгласен с такъв сценарий за една от звездите си.

Кампанията на Барселона приключва на 26 май, като Европейското първенство ще се проведе от 14 юни до 14 юли, което ще намали почивката на Педри след сезона. Олимпийските игри започват на 24 юли до 10 август, което означава, че Педри ще пропусне цялата предсезонна подготовка в Барселона, ако защитава цветовете на страната си в Париж.