След неубедителнoто представяне на Усман Дембеле в Барселона Усман Дембеле острието започва да оправдава очакванията. Французинът обясни какво е променил, за да се превърне в един от важните футболисти за тима на Роналд Куман в момента.

"Когато дойдох тук, не бях на нужното физическо ниво. Бях много "чуплив". В Барса обаче наблегнах на фитнеса и много се развих в това отношение", заяви Дембеле в интервю за клубния сайт на каталунците.

Барселона продължава да плаща щедри бонуси на Борусия за Дембеле

Барселона продължава да плаща щедри бонуси на Борусия за Дембеле

Така трансферът може да достигне 135 милиона евро

"Изобщо промених всичко. На терена вече се позиционирам по различен начин - било при aтака, било в моментите, когато трябва да намалим темпото, било в ситуациите, когато трябва да подавам. По принцип много обичам да дриблирам и сам да се впускам в атака, но треньорите ми обясняват, че трябва да съм спокоен и търпеливо да изчаквам моите съотборници, а не да се опитвам да разминавам по трима-четирима от съперника. Като цяло много неща се промениха с идването на Роналд Куман - както в тренировките, така и в самите срещи."

Снимка 348509

Източник: Twitter

За Дембеле е специално да играе в един отбор с Лионел Меси.

"Лео е гений, всички знаем това. Той е най-добрият в историята на футбола. Меси беше моето вдъхновение като малък. От дете съм привърженик на Барса и да играя за този клуб винаги ми е било мечта. Но не е лесно да си редом до Меси", добави Дембеле.