Христо Стоичков разказа още интересни истории от миналото във втората част от участието си в подкаста "Код Спорт", където домакини са Владимир Памуков и Красимир Минев.

"Имаше шанс и други наши играчи да подпишат с Барселона, факт - разкри легендарната осмица. - Първо беше с Любо Пенев, който играше невероятно във Валенсия. Те бяха страхотен отбор, а той беше страшилище в атака. Много силен!

огава в Барселона в атака бяхме аз и Салинас, останалите ни офанзивни играчи бяха крила и халфове. Предложих на Кройф да вземем Любо, но той реагира: "Аз едва се оправям с един българин, ти искаш да взема и втори..." Но имаше такъв вариант...

После, когато стана ясно, че Лаудруп напуска Барселона, имахме друг разговор с Йохан. "Има един човек, който ще свърши идеална работа. Покрива от наказателно поле до наказателно поле, може всичко. Краси Балъков." И тогава не се получи...

И с Трифон Иванов имаше шанс. Когато Алесанко се отказа, Трифон бе в Бетис, в Испания. И играеше силно. Щяха да паснат идеално с Куман, а той бе в най-добрата си форма от кариерата тогава. Но пак не стана.

Години по-късно Барселона ме прати в Италия да говоря с Валери Божинов, който бе на 16-17 години. Гледах мача Лече - Милан. След мача го викнах. Казах му - не се разбирай с никой друг, Барса те следи, не поемай други ангажименти.

Но мина време, Чики Бегиристайн ме извика и каза, че Валери току-що е подписал с Фиорентина. Учудих се. Радвам се, че имах възможност да работя с него. Валери е много добро момче с голямо сърце", разказа Камата.