Христо Стоичков се превърна в легенда на Барселона. Спечели Шампионската лига и Златната топка като футболист на каталунския гранд. Камата е сред най-големите любимци на феновете. Дори по-младите от тях го обичат силно, въпреки че са го гледали само на запис. Ицо е истинска институция в Барса.

След него в клуба имаше друг българин. Йоско Теменужков-Джошкун се представяше на ниво в школата Ла Масия и вкара доста голове, но така и не проби в първия отбор. Той се раздели с Барселона и сега е част от английския Лийдс.

Снимка 441227

Източник: Личен архив

В момента на "Камп Ноу" има две българки. Наши сънароднички защитават цветовете и емблемата на клуба! Казват се Виктория Яворова и Добринка Христова. Виктория е на 16 години и е нападател във футболната школа на Барса за момичета и девойки. Вики вкарва голове за "блаугранас", вдига купи и се е устремила към първия отбор.

С Доби Христова ви запознахме отдавна. Тя е емблематична фенка на Барселона, която не пропуска мач на отбора, пътува с Меси и компания навсякъде.

Преди години пловдивчанката заминава да живее и да се препитава в Испания. Установява се в... Мадрид. Работи на няколко места, за да сбъдва своята мечта - да бъде навсякъде с любимия тим на Барса. Дори и най-големите мечти се сбъдват. Дамата е пример за това. Преди месеци г-жа Христова изненадващо получава покана от най-високо ниво да започне работа в клуба. От 20 дни насам тя е домакин на хокейните отбори на "блаугранас", а по време на всеки футболен мач е в ложата - този път не с фенска тениска и шалче, а в униформа.

Снимка 441228

Източник: Личен архив

Да, мечтите се сбъдват. Трябва да вярваме в тях и да ги преследваме...