Новият треньор на Барселона - Шави Ернандес официално встъпи в длъжност като треньор на тима и вече въведе нови правила в съблекалнята.

Едно от тях е глоба за играч, закъсняващ за тренировка. Тази схема бе използвана от Пеп Гуардиола и Луис Енрике, като очевидно даваше своя резултат, след като и при двамата треньори каталунците спечелиха требъл.

Шави проведе първа тренировка с Барселона

Шави проведе първа тренировка с Барселона

Той пристигна на базата на каталунците още в 9:30.

Ето и правилата:

Играчите трябва да бъдат на тренировъчния център час и половина преди старта на заниманието. До този момент те пристигаха преди уговорения час, но Шави иска да има играчите на разположение за тактически разяснения и частни разговори с футболистите.

Щабът трябва да бъде преди тренировка два часа преди заниманието. Самият Шави ще пристига първи, а идеята на това нещо е, когато играчите дойдат, то всичко да бъде готово за заниманието им.

Играчите трябва да се хранят на тренировъчния център. Вече няма опцията пред футболистите да ядат извън базата. Идеята е да се контролира хранителният режим за футболистите спрямо параметрите, които са указани за техните тела. Целта е също така да се избегнат излишни контузии на база неправилно хранене.

Глобите се завръщат. След напускането на Луис Енрике глобите в Барса спряха да съществуват. Аргументът беше, че играчите са професионалисти и знаят какво трябва да правят и какво не. С Шави обаче отново ще има строг кодекс на поведение, който може "да удря по джоба" на футболистие при провинения.

Санкциите са увеличени. Глобите се увеличават, тоест при повторно нарушение, то ще се плаща повече. Закъснение на тренировка - 100 евро, вторият път стойността нараства до 200, а третият - 400. И така във възходящ и дублиран ред.

Без късни прибирания след мач. След дадена среща играчите на Барселона в следващите 48 часа трябва да се прибират по домовете си най-късно до полунощ. Смята се, че футболистите трябва да са достатъчно отговорни за възстановяването си и здравословния начин на живот.

Играят само тези, които тренират най-добре и тези, които показват най-голяма ангажираност на работното си място. Останалите са резерви или дори няма да бъдат викани за мач.

Контрол върху извънфутболните дейности. Допълнителните спортни дейност, които биха могли да нарушат представянето на футболиста в играта му, ще бъдат анализирани от техническия отдел на щаба на Барселона. Невъзможно е вече да се правят частни пътувания със самолет за дълъг период от време без изричното разрешение на треньора.

Забранени рискови дейности. Няма да има играчи, които сърфират или карат електрически велосипед. Тези видове развлечения биват считани за опасно и подлежат на проверка от правния отдел на клуба за нарушаване на договора между Барселона и даденият футболист.

Добър външен вид. Играчите трябва да бъдат пример за феновете. Трябва да показват симпатията си към клуба, да са винаги добре облечени и да промотират "барселонизма".

Хиляди посрещнаха Шави на "Камп Ноу"

Хиляди посрещнаха Шави на "Камп Ноу"

9422 привърженици изпълват трибуната на "Камп Ноу" за завръщането у дома на новия мениджър на първия отбор на Барса