Треньорът на Барселона Шави Ернандес, който за последно ще води отбора в гостуването на Севиля заяви, че трябва да бъде прието решението на президента Жоан Лапорта за неговото уволнение.

Шави изрази надежда, че един ден отново ще се завърне в клуба на неговия живот.

"Добре съм. Бяха трудни дни, но имам чиста съвест. Горд и щастлив съм. Изминаха две години и половина. Днес говорих за това с персонала и играчите, с които смятам, че можем да бъдем горди, защото не беше лесна ситуацията. Дадохме всичко от себе си и свършихме добра работа, въпреки че целите не бяха постигнати тази година, но опитът беше впечатляващ. Беше страхотно. Искам да завърша по най-добрия възможен начин и да се насладя на последния мач на Барса. За мен беше чест и удоволствие", коментира Шави.

Официално: Барселона уволни Шави!

Официално: Барселона уволни Шави!

Ето подробности

"Вчера разговаряхме с президента, той ми каза причините си защо смята, че треньорът трябва да бъде сменен. Мога само да го приема, той е този, който взема всички решения на клуба. Винаги ще бъда на разположение на Барса. Стиснахме си ръцете, прегърнахме се и си пожелахме всичко най-добро. Аз ще бъда още един куле и желая най-доброто на президента, спортния директор и играчите", добави Ернандес.

"Лапорта е решил по този начин да се разделим, защото вярва, че клубът има нужда от промяна на посоката. Аз все още съм мотивиран и амбициран."

"Барселона е клубът на живота ми и бих искал да се върна един ден. Преминахме през влакче от емоции и се надявам да ми се даде възможност да се върна. Не съм си представял подобно сбогуване, но нямам друг избор, освен да го уважа."

Шави говори и относно това дали ще се откаже от обезщетението, което трябва да получи: "Няма да има проблем, вече го казах навремето."

"Бих искал да се сбогувам с Барселона при други обстоятелства, вярвах в този проект. Бях развълнуван да продължа. Това не е въпрос към мен, а към президента Лапорта."

Шави коментира и своето бъдеще: "Вече казах, че предпочитам да си дам почивка. От тук нататък нека да видим какво ни крие бъдещето. Малко време за почивка, сигурен съм, че имам нужда от такава."

"Благодарен съм на президента и не съм имал никакви проблеми с ръководителите. Аз съм клубен човек и се адаптирах към обстоятелствата. Президентът ми каза своите мотиви за решението да ме уволни и нямам друг избор, освен да приема решението му."

"Аз бях честен, обясних реалността и мотивите ми. Винаги съм честен с футболистите. Всичко мина добре. Реакцията беше грандиозна, на публично и на лично ниво, с тяхната подкрепа за целия щаб."

"Относно причините за моето уволнение трябва да питате президентът, защото това са неговите причини. Нямам друг избор, освен да ги приема."

Треньорът на Севиля: Колко зле се отнася Барселона към своите легенди?

Треньорът на Севиля: Колко зле се отнася Барселона към своите легенди?

Ето подробности

"Трябваше да взема много важни решения, не съжалявам за нищо. Бях много честен и искрен. Дадох всичко от себе си, работихме с чест и любов за Барселона."

"Не съм мислил за евентуално завръщане в Барселона. Сега мисля, че имам нужда от почивка. Ние обичаме този клуб и се надявам да получа възможност да работя отново в бъдеще в клуба на моя живот."

"Рафа Юсте е много специален човек, той ни гласува доверие до последния момент. Благодарен съм на Рафа, както и на президента, на Деко и на всички хора, с които сме работили."

"Не мисля, че трябва да оценяваме дали уволнението ми е справедливо или не. Клубът знае мнението ми. Бях много ясен от първия ден. Не е добре за мен да давам публично мнението си дали е било честно или не."

"Благодаря на всички, дори и да не вярвате, ще ми липсвате", завърши Шави Ернандес.

Шави на сбогуване: Никога не е лесно да напуснеш клуба на живота си

Шави на сбогуване: Никога не е лесно да напуснеш клуба на живота си

Ето подробности