Барселона отпадна от Шампионската лига, а в първенството изостава на 16 точки от лидера Реал (Мадрид). Треньорът на тима Шави Ернандес говори преди гостуването на Осасуна и заяви, проблемът на тима е психологически, но е амбициран да вдигне отбора на крака.

"Загубата в Мюнхен я преживяхме. Не сме далеч от това, което искаме: да сме смели и да играем добре. Трябва да изградим някои тактически навици. Отборът е на нужното ниво да се състезава с най-силните и да се бори за трофеи. Срещу Байерн имахме и психологически проблем.

Шави: Тази загуба трябва да бъде повратна точка и да започнем нова ера

Шави: Тази загуба трябва да бъде повратна точка и да започнем нова ера

"Лига Европа е нашата реалност"

Нужно е да възстановим отбора емоционално след отпадането от Шампионската лига. Утре имаме нов шанс за това. Срещу Байерн видяхме един по-слаб тим на Барселона и трябваше да приемем, че съперникът е по-силен от нас. Работим да върнем Барса на мястото, на което заслужава да бъде. Проблемът по-скоро е психологически, отколкото чисто футболен.

Няма да мисля за най-лошия сценарий, а ще работим върху това да можем да завоюваме купи. От месец насам правим точно това. Резултатите все още ги няма, но се трудим здраво. Трябва да сте и реалисти, защото преживяваме труден етап."