Наставникът на Барселона - Шави Ернандес коментира решението на Жерард Пике да се откаже футбола още сега. Липсата на достатъчно игрово време е една от изтъкваните причини за избора на 35-годишният защитник. 

"Имайки предвид обстоятелствата, разбирам решението на Пике. И аз минах през това и му пожелавам всичко най-хубаво. Самите фенове на клуба вече го определиха за легенда. Преди началото на кампанията имах личен разговор с него. Това тогава беше най-трудният момент от треньорската ми кариера досега. В крайна сметка в този разговор обаче се разбрахме какво е най-важното за самия клуб.

Трябваше да взимам решения в името на тима и на клуба като цяло. Някои от тях не бяха лесни... Беше тежко, защото Пике ми е бивш съотборник. Благодарни сме му, но трябва да защитаваме интереса на клуба. Предпочитам да говоря за силните страни на Пике - за неговите борбеност, манталитет на победител, интелигентност. Той е отдаден на това, което прави, както и е лоялен към съотборниците си. Жерард е истински лидер".

Пуйол за Пике: В шок съм! Беше привилегия да играя с теб

Пуйол за Пике: В шок съм! Беше привилегия да играя с теб

"Обичам те"