Барселона все още има надежди, че Усман Дембеле може да продъжли договора си с клуба. Според информация на "Екип" единствената причина французинът все още да е отворен за преговори е настоятелността на треньора Шави Ернандес.

За играча и обкръжението му не парите са най-важното, а отношението, което получава. Според френския вестник, позоваващ се на близки до играча източници, именно жестове като непрестанното желание на Шави да го има в състава могат да се окажат ключови при преговорите.

Усман Дембеле продължава да мотае Барселона

Усман Дембеле продължава да мотае Барселона

На шефовете им писна

"Много се говори, но не е въпрос на пари. Единствено ни интересува отношението и управлението на клуба. Трудно е да разберем защо Усман трябваше да играе за Купата на краля, когато тъкмо се бе възстановил от коронавирус и не бе провел нито една тренировка преди това. Това е само един пример", каза агентът му Муса Сисоко.

През последните седмици Шави е разговарял многократно с Дембеле, за да го убеди колко е важен и Барселона е най-доброто място за него. Това все още дава шансове за нов договор на френския футболист. Нова среща с ръководството все още не е планирана, но е възможно да се състои до края на януари.