Треньорът на Барселона - Шави Ернандес не спести добрите си думи по адрес на отбора на Наполи. Специалистът говори пред медиите преди гостуването на каталунците в Неапол в елиминациите в Лига Европа.

"Наполи е много компактен отбор с много опитен треньор, който работи добре с тях, когато изгубят топката, те налагат висока преса. Това ще усложни играта ни. Те имат нужда от топката, но се защитават много добре в нисък блок. Говорим за отбор, който е на ниво Шампионска лига. Като ги анализирахме, видяхме, че те имат много голям потенциал.

За нас това е възможност да покажем, че можем да се състезаваме в Европа. Ако спечелим този турнир, ще бъдем в Шампионската лига. Това е достатъчна мотивация и е нашата цел. Няма да е лесно, защото последните шампиони са отбори на високо ниво. Наполи е страхотен съперник. Много добра възможност да покажем, че можем да се конкурираме.

Представянето ни срещу Еспаньол беше срамно. Това беше мач за спечелване. Изиграхме добър двубой, но не и отличен. Трябва да бъдем самокритични, това са наши грешки. Резултатът е лош, загубихме две точки. Бяхме по-добри и заслужавахме да победим. Но тук става дума за истинска победа. Когато сме толкова доминиращи, трябва да завършим с успех", каза Шави.

Барселона прави нов опит за Фабиан Руис

Барселона прави нов опит за Фабиан Руис

Високата цена, която "небесносините" поставиха на испанския национал спря трансфера му през 2019 и 2020 година