Шави Ернандес смята, че шансовете в осмифиналния двубой от Шампионската лига между Барселона и Наполи са напълно изравнени.

Испанецът заяви, че е изненадан от треньорската смяна при "партенопеите". Припомняме, че Франческо Калцона вчера замени Валтер Мадзари.

"Мотивирани сме и се надяваме да се класираме на 1/4-финалите. Това е идеалната сцена, на която можем да покажем за какво сме работили. Наполи изненадващо смени треньора си преди 24 часа и не знаем какъв точно ще бъде подходът им за този мач. Така или иначе това е шампионът на Италия и е страхотен отбор. Осимен и Кварацхелия са играчи от най-високо ниво. Мисля, че шансовете са 50-50. Оставям на вас да определите кой е фаворит", каза треньорът на Барселона.

"Утре ще видим каква тактическа схема ще използва Калцона. Реално обаче това няма да промени много неща за нас. Той никога не е играл с трима в защитата, както Мадзари. Схемата е важно нещо, но не най-важното във футбола. Основното е да доминираш в мача", продължи той.

"Утрешният двубой е перфектният момент да покажеш таланта си. Целта ни не е да затваряме устите на критиците. Ние играем за нас, за нашия престиж и за хората, които обичат клуба", продължи Ернандес.

"Знаем, че реваншът е на "Монтжуик", но това няма да промени ДНК-то ни. Излизаме за победа. Аз съм възпитан така, че равенството за Барса не е добър резултат", заключи Шави Ернандес по време на днешната си пресконференция.

Бивш футболист на Барселона с остри критики към Шави

Бивш футболист на Барселона с остри критики към Шави

Заради постоянните оплаквания на наставника