Треньорът на Барселона - Роналд Куман коментира завръщането в игра на Ансу Фати. Специалистът говори преди срещата от груповата фаза на Шампионска лига между каталунците и Бенфика утре.

"Срещу Леванте бяхме много добри без топката. Не знам дали Ансу Фати ще отзове за мачовете на Испания. На него му трябва още много време. Той беше 10 месеца извън терените и е изиграл само 15 минути.

Не знам дали Бенфика е отборът в по-добра форма, но това е силен клуб. От личен опит знам колко е голям тимът. Това е красив мач, в който се нуждаем от добър резултат. И двата отбора си имат свой собствен стил. Можем да очакваме интересен мач. Не играем за класиране, този мач не е решващ.

Най-важното е да планираме мача. Трябва да погледнем към младите играчи, които да запишат минути и мачове. Също така да вземем предвид физическия аспект, тъй като играем 5 мача за 12 дни. Това е много за всеки един футболист. Необходимо е да видим къде сме по-свежи и най-вече да планираме двубоя, за да извлечем най-добрия резултат.

Очакваме труден мач, те са силни в домакинските си срещи. Португалският манталитет е атакуване с много играчи в предни позиции. Барса винаги играе за победа. Онзи ден играхме без дясно крило, има много варианти за промяна на нещата.

Липсват ни играчи по фланговете. Нашите бекове знаят, че имат качествата да атакуват. Схемата на игра не е най-важната, а това да искаме да притиснем противника и да знаем къде да го направим.

Анализирахме Бенфика и знаем кои са силните им страни. Искаме да владеем топката. Те са бързи, когато контраатакуват. Важно е да притежаваме топката и ако я загубим, трябва да сме организирани. Не ми харесва да говоря за отделните футболисти на противника. Разполагат с Николас Отаменди и с Томас Вермален, както и с бързи играчи в предни позиции.

Най-важното е да се подготвим за срещата. Привличането на Люк де Йонг стана в последния момент на трансферния пазар. Също така зависеше от контузиите, които имахме в състава. Той ни дава много, различен нападател е.

Онзи ден се справи добре и когато се нуждаем от него, той е на разположение. Освен това има опит в големи европейски мачове. Ансу беше уморен вчера, той оказа емоционално въздействие. Също така трябва да имаме предвид как може да повлияе психическият аспект.

Той тренира без проблеми и ще се опитаме да му даваме възможно най-много минути. Не мога да ви кажа преди всеки мач колко минути ще му даваме", каза Куман.

Куман няма да води Барселона срещу Атлетико

Куман няма да води Барселона срещу Атлетико

Каталунците няма да обжалват