Наставникът на Барселона Роналд Куман не бе много доволен от успеха с 1:0 срещу Динамо (Киев) в Шампионска лига. Той видя положителните неща, като твърдостта в защита и играта без топка, но съжалява, че тимът не се възползва от многото голови ситуации, които създаде.

"След почивката създадохме три много ясни възможности и бяхме длъжни да реализираме поне едната. Не може да направиш такива пропуски, когато рискуваш живота си. За щастие в защита бяхме перфектни. Те не успях да създадат голяма опасност. Ние бяхме по-добри, но трябваше да победи с 2 или 3:0", коментира Куман.

Барселона се отпуши в Шампионската лига, каталунците победиха Динамо (Киев)

Барселона се отпуши в Шампионската лига, каталунците победиха Динамо (Киев)

Единственото попадение в двубоя реализира Жерар Пике

"Ансу и Коутиньо играха по 45 минути и трябва да се разбират по-добре. Липсваше ни повече дълбочина. Трябва да се научим да играем с по-голямо разстояние между нападателите. Те имат свобода на действие, но също така трябва да носят отговорност за това, от което се нуждае отборът."

"На Ансу му липсва игрови ритъм и това е нормално. Трябва да имаме предвид, че той отсъства толкова дълго време от игра. Ще се нуждае от време, за да се подобри във всяко едно отношение. Нормално е. Той ще навърши 19 години. Не може да бъде искано от него на тази възраст да решава всичко, което ни липсва. Трябва да го правим заедно. Не трябва да се очакват чудеса от Ансу Фати, защото той отсъства дълго време и се нуждае от много работа", добави треньорът на Барселона.

"Разбирам защо хората си тръгват разстроени. Ние създадохме достатъчно положения и трябваше да отбележим повече. Доволен съм от играта, но не и от ефективността. Когато превъзхождаш така съперника си, трябва да отбележиш. Тва е отговорността на нападателите. Точно това ни лиспваше. Нормалният резултат за нас щеше да бдъе 3:0 или 4:0. На високо ниво обикновено не се създават толкова много възможности."

Куман коментира лаконично и предстоящото "Ел Класико": "Защо да не може да победим Реал Мадрид?"