Премиерата на официалната биография на Христо Стоичков в Барселона ще се състои само ден преди патронния празник на Каталуня "Свети Георги", който съвпада с Международния ден на книгата, отбелязван с пищни тържества. По традиция всеки мъж подарява на възлюбената си роза, а всяка жена - книга за обичния си мъж. Под домакинството на Барселона българските и испанските фенове на Камата ще могат да се срещнат с него и да си вземат автограф на 22 април (събота) от 17 до 20 часа в представителния фен шоп на Барса, разположен на популярната улица Ла Рамбла.

"Впечатляващите признания на един от най-огнените футболисти в историята" - така каталунците представят книгата "Христо Стоичков. Историята". Изданието се предлага на испански и английски и е единствената биография, изложена в музея на Барселона. С него Христо Стоичков става и първият български футболист, чиято биография се продава от чуждестранен клуб, и първият футболист от отбора на Каталунците, чиято книга намира място във фен магазин на "Барселона".

Отново на 22 април, но малко по-рано - от 13 до 14 часа, Христо Стоичков ще посети Българското неделно училище в Барселона "Св. Св. Кирил и Методий", където ще разговаря с учениците и техните родители за дългия и труден път към мечтите, за знанието като инструмент за постигане на всички цели, за българския дух и неразривната връзка с родината.

На 23 април (неделя), ден след представянето на "Христо Стоичков. Историята", легендарният български футболист ще бъде специален гост на мача между Барселона и Атлетико на стадион "Камп Ноу", където Камата е изиграл стотици мачове с фланелката на Барса.

Христо Стоичков отново е акционер в ЦСКА

Христо Стоичков отново е акционер в ЦСКА

Легендата на българския футбол получи 20% от акциите на клуба