Новото попълнение на Барселона Малком направи доста емоционално признание пред клубната телевизия. Играчът разказа, че винаги е бил подкрепян от семейството му по пътя му във футбола, като дори, когато е бил малък, баба му е продавала тигани, за да може той да продължи да тренира и да има екипировка.

Треньорът на Барселона засипа със суперлативи Малком

Треньорът на Барселона засипа със суперлативи Малком

"Убедихме се, че разполага с много качества"

"Не знам дали хората знаят, но баба ми продаваше тигани за готвене, за да имам пари за тренировки. Всички деца разполагаха с пари, за да тренират, а в моята къща баба ми продаваше тигани. Малко хора правят това. Тя ми е като втора майка. Семейството ми е на първо място. Направиха много за мен. Каквото и да правя за тях, не е и една трета от това, което заслужават. Но ще се опитам да помогна, както те сториха, за да мога да ям и да раста.

Имах 10 минути да покажа качествата си в Коринтианс. Господ ми помогна, защото ако там направиш един дрибъл в повече, ще те помислят за индивидуалист. Искам да съм идол като предишните бразилци, играли тук. Барса е повече от клуб. Винаги когато играех на ФИФА, го правех с Барселона. Идентифицирам се с тики-така", е част от разказа на футболиста.