Голямата звезда на Барселона Лионел Меси даде много интересно интервю за телевизия RAC. Ето какво каза аржентинецът:

"Имахме труден старт на сезона, но мисля, че сме страхотен отбор. Искаме да спечелим всичко. Ние сме виновни, че не успяхме да триумфираме в Шампионската лига през миналата кампания. Беше по вина на играчите, не на някой друг.

Идеята ми е да остана тук и все още е такава. Искам да завърша кариерата си в Барселона. Децата ми са свикнали тук, съпругата ми също. Не искам да счупя всичко, което имам.

Вярно е, че като дете винаги съм мечтал да играя в Аржентина. Но понякога трябва да мислиш повече за семейството, те са най-важното нещо за мен.

Все още не съм готов да играя на 100%. Малко по малко ставам все по-добър след контузиите.

Нямам влияние по отношение на привличането на нови играчи. Не знам дали клубът направи всичко възможно, за да подпише с Неймар. Говорихме много пъти с него. Той съжалява, че напусна Барса. Трябва да го попитаме, но ми се струва, че малко след като си тръгна, разбра грешката си.

Пике е много прозрачен и много интелигентен. Той казва каквото мисли, без да се тревожи за последиците, който може да има. Искрен е, много е щастлив в Барса. И много забавен.

Казах го няколко пъти - загубата срещу Ливърпул беше по наша вина. Това не трябваше да ни се случва отново след провала в Рим.

Нямам представа дали ще спечеля "Златната топка". Няма да е разочарование, ако не се случи, индивидуалните награди никога не са били приоритет за мен. Ако още една година Барса отстане без купата от Шампионска лига, ще ме заболи повече.

Мисля, че Шави ще се върне тук, когато го поиска. Той сега е треньор и в един момент ще се върне. Имам чувството, че ще бъде подобен на Гуардиола.

Меси е D10S? Не ми пука, но не ми харесва. Много е преувеличенно да ме наричат така. Децата ми слушат и копират всичко. Ето защо не е добре да се чуват такива неща за мен. Опитах се да се фокусирам върху футбола, да се наслаждавам".

Капитанът на Барселона Лионел Меси: През 2017-а исках да напусна, но нямаше оферта към мен

Капитанът на Барселона Лионел Меси: През 2017-а исках да напусна, но нямаше оферта към мен

Вижте подробности тук