Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде специална пресконференция на "Камп Ноу", на която говори по различни теми, свързани с клуба. Босът отново подкрепи публично проекта за Суперлига.

Всички знаем, че Ла Лига поставя определени лимити въз основа на своите сметки. Когато поехме властта в клуба, ние заварихме превишен лимит на заплатите с 300-350 млн. евро, което ни затрудни в управлението на спортния сектор. Никога няма да спра да хваля работата на Матеу Алемани и неговия екип. Използвахме финансовите лостове, за да имаме конкурентоспособен отбор. През лятото ще можем да намалим бюджета за заплати със 170 млн. евро. Тъй като продължаваме да надвишаваме нашия лимит, това кара Ла Лига да прилага по-рестриктивни правила. Успяхме да регистрираме играчите с титанични усилия, но Ла Лига промениха правилата, за да не можем да извършваме подобни операции.

Братът на Меси: Лео никога няма да се върне в Барселона, каталунците са предатели

Братът на Меси: Лео никога няма да се върне в Барселона, каталунците са предатели

Матиас е категоричен

Тя прогресира. Ние споделяме 10-те принципи, заявени от A22. Трябва да бъде отворен турнир. Ние защитаваме свободната конкуренция в Европейския съюз. Това, което искаме, е диалогът с УЕФА да не прекъсва. Друг от принципите е да бъдем в хармония с националните първенства. Трябва да направим много дълбок дебат. Трябва да видим как би могла Суперлигата да съжителства с шампионатите. Ще имаме новини от съда в Люксембург през април, но съмишлениците на Суперлигата би трябвало да могат да организират турнири. Клубовете имаме отговорността да подкрепяме финансово всичко, което футболът представлява".

Барселона ще продаде Фати, но само ако той иска да напусне

Барселона ще продаде Фати, но само ако той иска да напусне

Старши треньорът на Барселона Шави също вярва във Фати