Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че е доволен от представянето на тима през изминалия сезон, когато играчите на Шави завоюваха два трофея - титлата в Ла Лига и Суперкупата на страната. Той заяви още, че няма опасност Барселона да бъде изключен от Шампионската лига.

"Спечелването на шест титли в един сезон от шест професионални тима е голяма гордост за нас. Ние също така имаме нашият план, който вече бе одобрен от Ла Лига. Искаме повече. Не смятаме да се задоволяваме с постигнатото и искаме да продължаваме да се развиваме за участието си в Европа. Харесва ми, че Ла Лига има най-добрите играчи в света и ние сме първите, които работят в тази посока," обясни президентът.

Малко след това Лапорта поднесе и друга отлична новина на феновете на отбора - тимът е получил потвърждение от УЕФА, че Барселона ще може да се състезава в Шампионската лига през следващата кампания. Каталунците бяха обект на разследване от страна на европейската футболна централа по повод случая "Негреира", в който стана ясно, че те са превели над 7 милиона евро между 2001-ва и 2018-а година на Хосе Мария Енрикес Негреира, който по това време е заместник шеф на съдийската комисия.

"Доволни сме, защото следователите на УЕФА не виждат причина да ни изваждат от състезанието," зарадва привържениците Лапорта.