Треньорът на Барселона Роналд Куман коментира загубата от Бенфика с 0:3 в Шампионска лига.

Той заяви, че бъдещето му не е в неговите ръце. Куман пое цялата отговорност, казвайки, че в крайна сметка виновникът е треньорът.

"Крайният резултат е труден да се приеме. Това не е резултат, който отговаря на видяното на терена. Въпреки загуба, мисля, че отборът игра добре до 0:2. Имахме много чисти положени да отбележим. Ето как се променя един мач. Те вкараха от първата си възможност, а ние не успяхме да реализираме нито един от трите шанса, които се откриха пред нас след това, за да изравни резултата", коментира Куман.

Бенфика - Барселона 3:0 в мач от Шампионската лига

Ново унижение за Барселона в Шампионската лига

Бенфика "подписа" уволнението на Куман след 3:0 в Лисабон

"Бенфика е много физически и много бърз отбор. Мисля, че при първия и при втория гол трябваше да се защитаваме по-добре. Има много отбори, които са физически по-добре от нас. Имахме късмет, че Жерар Пике не бе изгонен за втори жълт картон."

"Няма да обсъждам нивото на нашия отбор. Всеки знае какъв е проблемът на Барселона днес. Не е възможно да се коментира отбор, който не е този от последните години. За мен това е много ясно. Мога само да коментира работата си с отбора. Чувствам подкрепата на играчите и тяхното отношение. Не знам за останалите от клуба, за ръководството", продължи нидерландецът.

"Не искам да отговарям на повече въпроси за бъдещето си, защото то не е в моите ръце. В крайна сметка виновникът е треньорът. Мисля, че през много фази на играта подходът беше добър. От 0:2 имахме много повече проблеми. Мисля, че имахме възможности да вкараме два гола. Ефективността ни беше много ниска. Намираме се в момента, в който променяме много неща и липсват много хора. Мисля, че не е необходимо да го повтарям", каза още Роналд Куман.