Президентът на Барселона - Хосеп Мария Бартомеу и бордът на директорите на клуба могат да подадат оставка днес, съобщават испанските медии.

Сред възможностите на борда на директорите е да гласуват провеждането на вот на недоверие на 1-ви или 2-ри ноември, за да се съобразят с Устава или да подадат оставки.

Самуел Ето'о: В Барса не бяхме "Галактикос", а братя

Самуел Ето'о: В Барса не бяхме "Галактикос", а братя

"Чувствахме се сякаш сме родени от една и съща майка. Толкова прегръдки, толкова щастие"

В 14:30 часа, в понеделник, на "Камп Ноу" ще започне дългоочакваното и важно заседание на борда на директорите на Барселона. Два са възможните резултати от него: свикването на вот на недоверие към президента Бартомеу, който трябва да бъде гласуван на 1 или 2 ноември на "Камп Ноу" или колективното подаване на оставка.

Ако Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка, той трябва да свика избори, които ще се проведат от 40 до 90 дни. Местното правителство на Каталуня даде "зелена светлина" за провеждането на вота на недоверие, с което постави ръководството на Барселона в изключително неловко положение.

Вотът на недоверие към управлението на Бартомеу трябва да се състои във време на извънредно положение в Каталуня заради пандемията от COVID-19. Хората са приканвани да останат по домовете си, но в същото време ще трябва да излязат, за да гласуват и да вземат участие във вота на недоверие към президента на Барселона.

Барселона загуби Коутиньо за три седмици

Барселона загуби Коутиньо за три седмици

Халфът се контузи срещу Реал