Новият наставник на Барселона Кике Сетиен даде първата си пресконференция преди официален мач на тима. Той говори за първите си впечатления от играчите, както и за начина на работа, който ще практикува.

"Честно казано, седмицата мина добре. Беше много по-добре от това, което очаквах, защото, когато пристигнеш в нов отбор, винаги има несигурност в теб как ще те приеме съставът.

Изненада ме отношението към работата, както и приемането на промените, които предлагам аз като нов треньор. Затова съм доволен от всичко - от работата и от способността на играчите да въприемат всичко, което им кажеш. Всичко беше чудесно.

Това е Кике Сетиен: Барса тренира в деня на мача с Гранада!

Това е Кике Сетиен: Барса тренира в деня на мача с Гранада!

Новият наставник спира тока на играчите

Лионел Меси? Вярно е, че говорих с Лео, както и с всички останали играчи. Но с него говорих по същия начин, както с Жерард Пике или Нето. Няма да отричам, че той е специален играч. С всички проведох разговор в някой момент. Това ще бъде нещо необичайно.

Харесва ми да обменям впечатления с играчите, да знам какво мислят и да дискутираме моите предложения. Днес например говорих с Артуро Видал и му обясних нещо в съблекалнята, а след това той го приложи на тренировката. Обратната ми връзка с играчите трябва да бъде пълна.

Кике Сетиен водил преговори с два клуба преди да подпише с Барса, но те се отказали, защото бил неизвестен

Кике Сетиен водил преговори с два клуба преди да подпише с Барса, но те се отказали, защото бил неизвестен

Уотфорд и Сао Пауло бяха влязли в контакт със специалиста

След като изиграем няколко мача, стартовият състав от предходния мач няма да има значение за следващия. Не искам никой да прави заключения. Всички могат да играят. Да, има играчи, които са високо в йерархията, но ми се иска всички да са наясно, че всеки ден ще трябва да си заслужат титулярното място.

Този, който не играе, трябва да изчака и ще си поговоря с него. Ситуацията ще бъде ден за ден. Затова понякога не обичам да говоря за конкретни играчи", заяви Сетиен преди утрешния двубой с Гранада.

Кике Сетиен завел играчите на Барселона на ресторант

Кике Сетиен завел играчите на Барселона на ресторант

Амбициозният наставник иска да сплоти колектива