Новото попълнение на Барселона Кевин-Принс Боатенг даде първата си пресконференция на "Камп Ноу". Той идва при каталунците от италианския Сасуоло под наем до края на сезона.

Ето най-интересното от думите на футболиста:

"Много съм щастлив! Последните два дни бяха страхотни и за мен. Истинска чест е, че полиучавам този шанс. Искам да се наслаждавам на играта и да спечеля всичко възможно с Барса.

Когато разбрах какво се случва, мислех, че сънувам. Чувството е невероятно. Същевременно изпитвам и малко тъга, защото в Сасуоло се разбирах страхотно със съотборниците си. И все пак бях готов да тичам до "Камп Ноу", а не да дойда със самолет.

Наясно съм, че няма как да бъда титуляр, защото Барса разполага с невероятни футболисти. Тук съм заради големия си опит и за да помагам на отбора.

Ролята на деветка е перфектна за мен, особено предвид възрастта ми. Чувствам се добре на тази позиция, но треньорът трябва да знае, че мога да играя и другаде. Голяма чест е да играя с Меси. Той е най-добрият играч в света. Той е най-добрият на всички светове. Суарес пък е най-добрият нападател в света".