Анхел Ди Мария може да продължи кариерата си в Барселона.

Договорът на 35-годишния полузащитник с Ювентус е валиден до края на сезона и най-вероятно няма да бъде подновен. Вероятността Анхел да остане в торинския клуб е много малка, но не е нулева. Преговорите за удължаване на споразумението се провалиха.

Ди Мария получи няколко оферти от Саудитска Арабия, Галатасарай също се свърза с играча. Приоритет на аржентинеца обаче е оставането в Европа.

Ди Мария се отдалечава от нов договор с Ювентус

Ди Мария се отдалечава от нов договор с Ювентус

Аржентинецът вече е на 35 години

Според Релево два варианта може да са най-интересни за него - Бенфика и Барселона. Португалският клуб, откъдето Анхел стартира европейската си кариера, иска да върне играча.

Барселона от своя страна следи бившия играч на Реал Мадрид от доста време. Преди година клубът беше близо до подписа на Ди Мария, но страните не можаха да се разберат в ключов момент от преговорите.

Сега ситуацията е различна: Клубът може да подпише с Ди Мария, ако някой от играчите напусне и Лионел Меси се върне. Аржентинските играчи са в много добри отношения, приятели са. Отбелязва се, че трансферът на Меси може да ускори трансфера на Ди Мария.

Все още обаче е рано да се говори за конкретни планове на Барселона за трансфер. В следващите седмици ще стане ясно дали интересът на клуба ще прерасне в нещо по-сериозно.