Централният защитник на Аякс - Матайс де Лихт, даде обширно интервю пред испанското издание "Мундо Депортиво", в което говори за бъдещето си и кое е определящото за него при избора на нов клуб. 

"Мисля, че сезонът беше блестящ - както за мен, така и за моите Аякс и Холандия. Все още не зная какво ми казва сърцето. През цялото време бях изцяло съсредоточен върху представянето си в Аякс и националния отбор. Сега по време на ваканцията си най-накрая ще мога да помисля по този въпрос и да реша какво да правя с бъдещето си", сподели Де Лихт.

"За мен най-важното е да зная, че в отбора, в който ще отида, ще мога да съм в главна роля и да играя във възможно най-много от мачовете.

Естествено, че в Барса има големи защитници, ала аз лично никога не съм се плашел от конкуренцията. Съвсем логично и нормално е в клуб като Барселона да има състезание за всеки един пост", добави бранителят. 

"Не зная кога ще реша къде да продължа, но със сигурност ще си взема нужното време и няма да прибързвам. Разбира се, че ще бъде много хубаво да играя отново с Де Йонг, както и с Меси, но трябва да гледам и това кое е най-доброто лично за мен. Парите изобщо не са фактор.

Може би още не е моментът да премина в Барселона. Трябва да помисля добре по този въпрос и да взема решение по време на лятната си ваканция, това е", отговори холандецът на въпрос защо все още не е подписал с Барса, след като парите не са важни за него. 

Роналдо поканил Де Лихт в Ювентус

Роналдо поканил Де Лихт в Ювентус

"Бях шокиран, но не казах нищо"