Френки де Йонг вярва, че подробностите около договора му с Барса са били оповестени публично след изтичане на информация от клуба.

В началото на юли, когато каталунският клуб се опита да убеди полузащитника да премине в Манчестър Юнайтед, във вестник Marca беше публикувана статия , в която се описваха условията на договора на Френки с Барса.

Френки де Йонг е взел решение за бъдещето си

Френки де Йонг е взел решение за бъдещето си

През лятото имаше сериозен интерес към полузащитника от Манчестър Юнайтед

От това следва, че до 2026 г. клубът трябва да плати на де Йонг 88,58 милиона евро под формата на фиксирана заплата и бонуси за лоялност.

"В един момент бяха публикувани подробностите по договора ми. Освен мен само една страна имаше достъп до договора. Така че беше изтичане на информация от Барса. След това си мислите: "Това вече е излишно".

И тогава изведнъж получих писмо с въпрос дали договорът ми е валиден, тъй като предишният президент Бартомеу го сключи в момент, когато вече нямаше право на това.Дразнех се, че клубът се държи така, но не можех да повлияя. Не чувствах, че треньорът е срещу мен. В интервюта той постоянно казваше, че е доволен от играта ми и споменаваше икономическите проблеми на Барселона. Мисля, че му беше трудно да коментира тази тема", каза халфът на Барселона в интервю за De Telegraaf.