Финансовите проблеми на Барселона се отразиха негативно на 18-годишния Гави, един от най-големите таланти в световния футбол. Той вече не е в списъка на професионалния отбор на Барселона, беше възстановен договора, който имаше като играч в академията на клуба и теоретично може да напусне клуба безплатно през летния трансферен прозорец. Челси ще се опита да използва цялата ситуация около Гави.

"AS" пише, че лондонският гранд е готов да предложи на Гави заплатата, която иска, а тийнейджърът може да се превърне в един от най-високоплатените футболисти във Висшата лига.

Гави иска да остане в Барселона, но все още не се знае как ще реагира на предложението, което Челси ще направи пред него.

Да припомним, Ла Лига наскоро изтри тийнейджъра от отбора на Барселона от официалния сайт. Според Ла Лига Гави вече не е член на старшия отбор на Барселона, въпреки че е изиграл 40 мача този сезон. Според "Transfermarkt" един от най-големите таланти в света струва 90 милиона евро.

Испански съд анулира договора на Гави, подписан миналата година с Барселона, след като Ла Лига се оплака, че играчът е регистриран твърде късно поради финансовите проблеми на клуба.