Испанският вицешампион Барселона официално обяви името на новия си наставник. Това е бившият мениджър на Байерн (Мюнхен) и селекционер на Германия, Ханзи Флик. 

59-годишният Флик е поставил подписа си под двугодишен контракт до лятото на 2026-а година, когато приключва и мандатът на президента, Жоан Лапорта.

Докато бе треньор на Байерн, Флик спечели всички големи отличия, които можеше да вземе, преди да изведе Германия на Световното първенство в Катар през 2022-а година, но напусна поста си, след като четирикратният световен шампион претърпя крах още в груповата фаза.

По-рано през деня Барселона съобщи, че най-накрая са се споразумели официално да прекратят договора на Шави Ернандес и неговия екип, една година по-рано.

"ФК Барселона и Шави Ернандес постигнаха споразумение за прекратяване на договора на треньора и неговия екип с клуба, който бе до края на сезон 2024/25", пише в официалната информация каталунския клуб.

"Клубът иска публично да благодари на Шави и останалата част от неговия треньорски щаб за тяхната ангажираност, всеотдайност и щедрост, както и за тяхната помощ при постигането на споразумение за разтрогване на договора. Освен това му пожелаваме успех в бъдеще както в личен, така и в професионален план", добавиха още от Барселона.