Барселона никога не е бил съдийски отбор и не сме купували рефери, това заяви президентът на каталунците Жоан Лапорта на семинар, посветен на различни теми.

Повод за думите му стана афишираното от испанската прокуратура намерение да повдигне обвинение за продължителна корупция срещу Барселона, бившия клубен президент Джосеп Мария Бартомеу и членове на неговото ръководство.

Причината за обвинението са плащанията на стойност близо 7 млн. евро, които в Барселона са направили в периода 2001-2018 г. към тогавашния вицепрезидент на местната съдийска комисия Хосе Мария Енрикес Негреира срещу предоставянето на "устни съвети".

"Подготвили сме пресконференция по тази тема. Нека е ясно, че Барса никога не е купувала съдии, нито е имала подобно намерение. Убедителността на фактите противоречи на тези, които се опитват да променят историята.

Бащата на Меси и Лапорта работят по евентуално завръщане на аржентинеца в Барселона

Бащата на Меси и Лапорта работят по евентуално завръщане на аржентинеца в Барселона

Двамата са се срещнали в Барселона

Отново се справяме добре, нищо не е случайно. Води се кампания да се навреди на интересите на Барселона, която е ориентирана към контролиране на клуба. Тези, които имат интерес да контролират Барса, са Ла Лига и CVC", каза Лапорта.