Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви, че каталунският клуб ще бойкотира церемонията по връчване на Златната топка като част от протеста срещу ФИФА и прекратяването на всякакви отношения със световната футболна централа.

Арбитражният спортен съд наскоро потвърди решението на ФИФА да накаже Барселона с лишаване от право да извършва трансфери през календарната 2015-та година и именно това е причината „блаугранас“ да „се разсърдят“.

„ФИФА така и не разкри откъде се е взело решението за размера на наказанието и поради тази причина ние прекратяваме всякакви отношения с централата в периода на санкцията“, обясни Бартомеу на пресконференция вчера.

„Уведомих г-н Сеп Блатер, че няма да присъствам на гала вечерта на 12-ти януари за връчването на Златната топка. Това не е краят на въпроса с нашето наказание, според мен, нашият случай ще се превърне в еталон във футболното право, точно както стана с делото „Босман“. Колкото и да трае процесът, ние няма да загубим“, завърши накрая Бартомеу.