В Хърватия изглежда са силно разочаровани от Кристиан Димитров, който е част от Хайдук (Сплит).

Както е известно, българинът е сред спряганите имена, които ще напуснат тима през зимата, а слухове го пращат в Левски. Защитникът има договор за още 2,5 години, а от Хайдук едва ли ще го пуснат без пари, предвид факта, че го купиха от Ботев за 400 000 евро.

Местните медии критикуват сериозно Димитров, който според тях е разочаровал силно през есента.

"С показаното до момента, българинът не впечатлява никого. Ако остане в тима, резервната скамейка го чака", пише sportske.jutarnji.hr.

Чистка в Хайдук праща Кристиан Димитров към Левски?

Чистка в Хайдук праща Кристиан Димитров към Левски?

На "Герена" търсят попълнения в защита

Друга местна медия пък отделя сериозно внимание на защитника като го сравнява с играчите от славното ни минало. Преди време Красимир Балъков обяви, че Кристиан Димитров е "Новия Трифон Иванов", което впечатли хърватските журналисти.

"Представител на България, която обаче не е това което беше при Христо Стоичков, Красимир Балъков и Трифон Иванов. Да, мислехме, че в Хайдук ще играе Новият Трифон Иванов, макар и с фамилия Димитров, но той се оказа прекалено бавен. Харесва ни инерцията му, но с течение на времето недостатъците му излязоха на преден план. Хайдук плати за него около 400 000 евро на Ботев и има договор до 2023 година. Той дойде на мястото на Александър Сваток и трябваше да го го замени дойстойно. Трябваше, но...", написа "Svobodnadalmacija".