Президентът на Университатя (Крайова) Михай Ротару е гарантирал, че Ивайло Петев трябва да бъде спокоен за поста си, въпреки че има само една победа в последните девет мача в румънското първенство, fanatik.ro.

В последната среща Университатя завърши 2:2 като гост на 15-ия Ботошани, но въпреки пропуснатата победа остава на 4-о място в класирането. Те дори можеха и да загубят, тъй като изоставаха с 0:2 до полувремето и стигнаха до крайното 2:2 в добавеното време с гол на Eлвир Колийч. Синьо-белите от Крайова са с 39 точки, на 6 от 3-ия ЧФР Клуж и на 2 пред шампиона Фарул (Констанца).

Въпреки лошите резултати, президентът на Университатя (Крайова) Михай Ротару потвърди увереността си, че Ивайло Петев ще успее да поправи ситуацията, но му трябва време, за да опознае по-добре футбола в Суперлигата.

"Разбира се, той не е перфектен познавач на румънския футбол. Навлиза постепенно, но не познава спецификата. Трябва време. Той се доближава до добро познаване на румънския футбол и отбора".

"Оптимисти сме и вярваме, че всеки играч ще вдигне нивото си. Вярваме във всички играчи, които взехме. Имам същите надежди както преди два месеца. Целите са Купата на Румъния и подиумът в първенството", каза Ротару в предаването "Футболен клуб" на Digi Sport.

Самият Петев вече няколко пъти повтаря, че няма обяснение как едни и същи грешки се повтарят във всеки пореден мач. Последната среща имаше подобни емоции за него - дори опитният бранител от Република Северна Македония Гьоко Зайков правеше подарък след подарък. След края на срещата той трудно сдържаше гнева си.

Българинът казва, че само "подаръците" на играчите му са позволили на Ботошани да поведе през първото полувреме и призовава грешките да спрат.

"През първото полувреме допуснахме два гола много лесно. Нашият отбор не реагира добре. Имахме проблеми най-вече в защита. Едни и същи грешки се повтарят всеки мач. Работим, работим, но това не се изчиства. Създадохме много повече положения от домакините, но в един момент Ботошани ни водеше с 2:0. Ние получаваме такива голове във всеки мач. Това трябва да спре. Трябва да си говорим, да реагираме по-добре", недоумява Петев.

Но вчера и съдиите не си свършиха работата както трябва. Българският треньор обаче не говори за това. Той игнорира реферските грешки и демонстрира европейско поведение. Но digisport.ro твърди, че съдията Саболч Ковач е подминал "ИЗКЛЮЧИТЕЛНА дузпа, възможна засада при гол и червен картон". А системата ВАР не се е намесила в нито еднин момент.

При първото попадение на домакините авторът му Хуан Крус Капроф явно е бил в засада при първия пас, подгонил е топката и е играл с нея, въпреки че след това бранител на Уни Крайова е изчистил нескопосано. Вторият според момент е в 52-ата минута, когато Садику от домакините фаулира Щефан Баярам в наказателното поле.

Всички анализатори в студиото на румънската телевизия са били на мнение, че реферът е трябвало да посочи 11-метровата точка, а също така и да се консултира с колегите си от ВАР-екипа. Десет минути преди края Университатя (Крайова) е била ощетена за трети път. Алин Шерони стъпва умишлено с бутоните върху глезена на Александру Митрица, но вместо червен картон, е наказан само с жълт.

Ивайло Петев ще бъде гост на треньорски семинар в Молдова

Ивайло Петев ще бъде гост на треньорски семинар в Молдова

Ще чете лекции