Звездата на турския национален отбор по футбол Арда Туран се забърка в голяма каша, след като атакува вербално и физически журналист в самолет. Това се случило вчера по време на полета на тима от Скопие за Триест.

В последно време отвсякъде валят информации, че 30-годишният Туран ще бъде продаден от Барселона, като той вече дори опразни шкафчето си в съблекалнята. Явно нервите на играча не издържаха, за което свидетелства инцидента с Билал Меше, който работи за турския ежедневник "Милиет".

Неприятната случка се развила минути преди излитането на самолета, когато Туран се втурнал с викове към журналиста, който тъкмо затегнал колана си. Двамата имат вражда от доста време и по-точно от преди UEFA EURO 2016, когато в южната ни съседка се появиха информации за претенциите на Туран и други национали по повод премиите за участие на европейските финали.

"Кажи ми, Билал, ти беше ли там? Беше ли с нас, за да пишеш относно бонусите", крещял Туран. "От кого съм искал пари? От кого съм искал бонуси? Да, да, говори сега. Ела, и останалите са тук. Точно тук те питам. Как така написа тези репортажи? На кого ги разправяш такива?", продължил футболиста срещу Меше, който е в журналистическия бранш от над 40 години.

"Каква държава е тази, че ти позволяват да се возиш на този самолет. Естествено, че ще го направят. Аз смятам да се обадя на тези хора, които са ти позволили да летиш с нас! Нека добре ме чуят: м***ата им!"

"Ти си помисли, че съм като другите, нали? Хайде, говори сега! На кого съм се молел за пари? Ти, к**и син! Ще се откажа от футбола преди да позволя на някого да засяга моите чест и семейство!"

"Нямаш право да пишеш такива истории! Ти се кланяш на Йълдъръм Демирьорен (актуалния президент на турската футболна федерация - б.р.). Ти си от вестника на федерацията! Нали точно той  е твоят шеф! М***ата им на тези, които ти позволиха да си тук", продължила тирадата на Туран.

Според очевидци Туран дори хванал за гушата своята жертва и дори се канел да удари Меше, когато други двама от отбора - Бурак Йълмаз и Джанер Еркин се намесили и го спрели. Докато всичко това се разигравало, селекционерът Фатих Терим стоял на 12 реда от мястото на журналиста и дори не направил опит да се намеси.

След случката Арда Туран пусна кратичко съобщение в "Инстаграм". "Дали постъпих правилно вчера? Не зная", гласеше то.

Обрат: Арсенал остава с пръст в уста, Арда Туран пътува за Китай

Обрат: Арсенал остава с пръст в уста, Туран пътува за Китай

Високата цена на турчина спира преминаването му на Острова