Говореше се, че стадион "974", на който се проведоха някои от мачовете от Световното първенство в Катар, ще бъде преместен в Косово поради конструкцията си от 974 контейнера, предаде за БТА агенция КосоваПрес.

Президентът на футболната федерация на Косово (ФФК) Агим Адеми разкри днес пред агенцията, че Косово кандидатства за този стадион, но преместването му изглежда трудно осъществимо. По думите на Адеми, главната пречка е изключително високата цена за транспортирането на стадиона от Катар до Косово. Адеми каза, че условие за спечелване на стадиона е гаранционно писмо за транспортирането, каквото Косово не е изпратило.

Въпреки това обаче ръководителят на ФФК добави, че Косово продължава да е в надпреварата, тъй като все още не е решено на кого ще бъде предоставен стадионът.

"Ние като федерация не можем, защото нямаме парите, приблизително толкова е целият бюджет на Футболна федерация и ако изпратим гаранция с бюджета, с който разполагаме, би било неразумно поради факта, че ако изхарчим целия бюджет за транспорт, тогава как ще действаме като федерация. Това е твърде много, но въпреки това очакваме да намерим разбиране и ако ни дадат този стадион, тогава може би да се намери спонсор и с малко бюджет от нас, малко от държавата, да се опитаме да пренесем този стадион тук, което ще бъде чудо", каза Адеми за агенция КосоваПрес.

Уругвай ще бъде новият дом на стадион "974"

Уругвай ще бъде новият дом на стадион "974"

На този стадион се изиграха седем мача от Мондиал 2022