Полузащитникът Методи Деянов може да се премести в кипърското първенство след Нова година, пише най-тиражният местен вестник Симерини днес.

Това ще стане, ако Деянов приеме офертата на Олимпиакос (Никозия), която му е била отправена вчера. Треньор на Олимпиакос (Никозия) е уругвайският специалист Хуан Рамон Роча, който изкара известен период и начело на атинския Панатинайкос.

Според Симерини, Деянов най-вероятно ще се раздели по взаимно съгласие със сегашния си клуб ОФИ (Крит) през зимата и може да подпише като свободен агент.

Олимпиакос (Никозия) е три пъти шампион на Кипър, за последен път през 1971-а година, и веднъж носител на купата на островната държава. Тимът е редовен участник в европейските клубни турнири в последните години, но сега преживява тежък период.

След 14 мача "зелено-черните" от Никозия са на последното 14-о място само с 10 точки и са застрашени от изпадане. Въпреки пълният с чужденци състав, Олимпиакос е спечелил само един мач от началото на първенството досега.

"Деянов е един от чужденците, които са в списъка на Роча. Ако намеренията на уругвайския треньор се осъществят, Олимпиакос трябва да се изкачи на по-високите места в класирането", коментира най-сериозният кипърски вестник.