Бившият младежки национал Иван Русев-Малкия Джангър подписа нов едногодишен договор с Левадиакос, който тази година спечели промоция за Националната гръцка дивизия.

Това ще бъде трети сезон за 27-годишния халф в този отбор, като през миналата година той беше с основен принос за завръщането на тима сред най-добрите гръцки състави. Русев отхвърли три предложения от други отбори- Верия, Янина и Ираклис, като първите два клуба били доста настойчиви.

"Избрах да остана в Ливадия по две причини. Първо- треньорът вече ще е българин, а винаги е хубаво да имаш сънародник, когато си в чужбина. Второ- познавам обстановката и смятам, че отборът ни има повече възможности за добро представяне в първенството", каза Иван Русев.

Днес воденият от българския специалист Георги Василев отбор замина на лагер край Солун, където ще остане до 30-и юли. Там са планирани контролни срещи с Ираклис, Верия и Калитеа.

Другият българин, който през миналата година играеше в Левадиакос, нападателят Владимир Гаджев, напусна тима. Гаджев, който продължава да бъде собственост на Панатинайкос, ще бъде даден под наем за един сезон на ОФИ (Крит).