Габриела и Стефани Стоеви спечелиха титлата на двойки от много силния турнир по бадминтон от сериите "Супер" 100 в Глазгоу (Шотландия), който е с награден фонд 75 хиляди долара, съобщи bnr.bg.

Иван Русев даде победен старт на българското участие на турнир по бадминтон в Глазгоу

Иван Русев даде победен старт на българското участие на турнир по бадминтон в Глазгоу

В силната надпревара ще играят още пет наши сънародници

На финала водачките на схемата се наложиха над №3 Емили Лефел и Ан Тран (Франция) с 21-16, 21-9. Това е четвърта победа за Стоеви срещу французойките през годината. Европейските шампионки взеха шести трофей за сезона, като не загубиха нито един гейм в Глазгоу.

Лефел и Тран започнаха по-концентрирано и поведоха с 6-3. След това Стоеви изчистиха играха си от грешки и взеха осем поредни точка, за да поведат с 11-6. Ново отпускане на Стоеви и французойките поведоха с 13-12. Хасковлийките реагираха светкавично и отново поеха инициативата. Те затвориха частта при първия си геймбол.

Втората част премина изцяло под диктовката на деветите в света. На почивката те водеха с 11-:5. После още първата шампионска точка.

"Играхме тактически правилно и сме щастливи, че спечелихме финала. Гордея се със сестра ми, която беше с контузия, но даде всичко от себе си", сподели Габриела Стоева след успеха.

Последното участие на Стоеви за тази година е на заключителния турнир на най-добрите в света HSBC BWF World Tour Finals 2018, който ще се проведе от 12 до 16 декември в Гуанджоу, Китай. Силната надпревара е с огромния за бадминтона награден фонд от 1,500,000 долара.