Европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви споделиха, че изпращат една наистина успешна 2018 година, но се надяват 2019-а да им донесе още повече радост.

Сестрите се наредиха на седмото място в класацията "Спортист на годината", завършиха на първата позиция в първенството на Стария континент през април, както и постигнаха доста победи в някои от най-силните надпревари.

Габриела и Стефани Стоеви: Много е турдно да се успее в нашия спорт

Габриела и Стефани Стоеви: Много е турдно да се успее в нашия спорт

"Благодарим на всички журналисти, които са гласували за нас"

"2018 година наистина е много успешна за нас. Не очаквахме да направим такива успехи. Все още е като магия за нас. Успяхме да си изпълним целите за годината и сме много щастливи. Надяваме се следващата година да бъде още по-успешна за нас", сподели в предаването "Тази сутрин" по БТВ Габриела.

Стефани пък допълни: "Всичко върви по план. Разбираме се с нашия треньор. Работата, отношенията помежду ни се подобриха".

"Момичетата започнаха да правят резултати още от юношеска възраст. Те са европейски шампионки и до 18 години. От тогава забелязах, че има потенциал в тях и си ги следях по турнири. 2015 година започнахме да работим заедно, предложих им да дойдат в Париж. Тогава бяха в трудна ситуация, но успяхме да се справим и да поемем правилния път. Явно го следваме добре за сега", допълни треньорът им Михаил Попов.

Тайбе Юсеин е "Спортист на годината 2018"!
на живо

Тайбе Юсеин е "Спортист на годината 2018"!

Нейни подгласнички са Мирела Демирева и Александра Начева