Българската бадминтонистка Мария Мицова обяви, че възобновява тренировките от следващата седмица. Тогава започва лагерът във Варна на най-добрите ни състезатели в този атрактивен спорт. Левичарката от Русе ще бъде там заедно с личната си треньорка Димитрия Попстойкова.

"От 18 май започваме и програмата е уточнена. От два месеца не сме играли бадминтон, надявам се да навлезем във форма постепенно", заяви пред Любомир Тодоров от БНР 23-годишната Мицова, която е европейска сребърна медалистка с отбора на България за жени от Казан през 2016 година.

"По време на извънредното положение бях в родния си град Русе при моето семейство. Прекарах това време много спокойно, извънредното положение малко забави живота и това ти дава възможност за размисъл. В същото време се опитвах да поддържам по най-добрия начин физическата си форма".

Мицова е амбицирана да се класира за Олимпийските игри в Токио и в момента е най-високо класираната българка в подреждането. Мария обаче знае, че трябва да играе в още много турнири, за да сбъдне мечтата си.

Русенката започва да тренира спорта с перцето на 7-годишна възраст в местния клуб. Печелила е златни медали във всички възрастови групи при момичетата, девойките и жените. Била е шампионка на международни турнири в България, Гърция, Унгария, Естония и др. Участвала е на младежките олимпийски игри през 2014 година, а на последните Европейски игри зае пето място на смесени двойки заедно с Алекс Флаар.

Мицова прогнозира, че състезания по бадминтон на високо ниво може да има отново най-рано през септември.

Европейското първенство по бадминтон беше отменено

Европейското първенство по бадминтон беше отменено

Континенталната надпревара трябваше да се състои в Киев