Добруджа отстъпи с 2:3 в Добрич от Струмска слава (Радомир) в мач от шестия кръг на Втора лига. Двубоят се превърна в същински трилър за домакините, които водеха с 2:0 до 9-ата минута, а след това съперникът им направи пълен обрат. За капак отбора на Стефан Славов завърши с девет футболисти, заради контузия на Мирослав Начев и червен картон на вратаря Димитър Илиев.

Главният мениджър на добричлии Венцислав Желев счита загубата от Струмска слава за логична:

"Липсата на опит и физически сили са обобщени накратко причините за загубата. Започнахме сезона с пет дебютанти, които имат само по няколко мача в професионалния футбол. Гледахме видеозаписа на срещата и отново се уверихме, че индивидуалната класа на състезателите води до елементарни грешки. Ако Том беше вкарал за 3:0 в 27-ата минута сигурно щяхме да спечелим двубоя, но той вместо да стреля към вратата, избра друго решение, за съжаление грешно. Болшинството от грешките са резултат от физическата умора, която оставя футболистите ни без сили след 60-ата минута. Очаквахме, че този проблем ще ни нанесе големи щети в сгъстения цикъл от мачове.

Потвърждението - повечето загуби са след голове, които ни вкараха в последните минути. Допълнителен проблем е и контузията на опитния Мирослав Начев, който беше сред най-добре представящите се играчи от началото на първенството. Когато поехме отбора, единствената задача беше да сглобим състав, за резултати не е ставало дума. Въпреки това спечелихме 4 точки. Загубихме обаче поне още толкова, вследствие на причините, които вече изброих. Проблемите обаче няма да ни откажат. Място за отстъпление няма. Не виним младите момчета за лошите резултати. Те имат нужните качества и ще продължим да работим с тях и да им гласуваме доверие. Наясно сме че пак ще допускат грешки, но чувствително по-малко с придобиването на опит. За да получи всичко това е необходимо време".

Дани Златков: Добруджа няма да е в битката за спасение

Дани Златков: Добруджа няма да е в битката за спасение

"Сигурен съм, че ще дръпнем с точките"