Детско-юношеската школа на втородивизионния ФК Хебър цели да следва модела на развитие, налаган от клубовете в Белгия и Нидерландия. Това е идеята на спортния директор на пазарджиклии Иван Папазов.

Поради тази причина от първостепенно значение е изграждането на базата, за която основната помощ идва от кмета на града Тодор Попов.

"Поставихме си цели и начертахме план как ще работим, но първото, което трябваше да направим, е да създадем условия. И то добри условия, за да можем да покажем на всяко дете и родител, които дойдат при нас, къде пристигат. През последните три години бройката на трениращите подрастващи в школата варира между 450 и 480 деца в школата, с които работят и 17 треньори", коментира Папазов.

Без COVID-19 в Хебър

Без COVID-19 в Хебър

В събота "зелените" ще изиграят първи контролен мач

Гордостта на футболния Хебър е отличната база, с която разполага и може да се сравнява с повечето професионални клубове от елита. Освен основния терен, на който играе мъжкият отбор, базата включва още два изкуствени терена (единият със стандартни размери за Футбол 11), още 3 помощни терена - всички те с модерна поливна система, както и един терен в Спортното училище на града.

Три години след рестарта на школата си ФК Хебър отново дава заявка да бъде люпилня на таланти. В Академията има отбори във всички възрасти, дори не по един, а по два - едните се състезават в Зона "София", другите играят мачове в Област Пазарджик. Тимът до 19 години участва в елитната юношеска група. Абсолютно всички подрастващи футболисти в школата са оборудвани с пълна екипировка, каквато използват и в мъжкия състав. Преди години всяко по-качествено дете избира друг отбор било то в региона, или в София, за да продължи да се развива, но сега не е така.