ЦСКА 1948 официално ще играе в Първа лига през следващия сезон. Това стана ясно след решението на Изпълкома на БФС за прекратяване на футбола във Втора лига и обявяване на класирането след 22-ия кръг за крайно.

Така ЦСКА 1948 печели промоция за елита, а вторият и третият Септември и Монтана ще играят баражи с 12-ия и 13-ия от Първа лига.

Славчо Шоколаров нямало да спира с футбола

Славчо Шоколаров нямало да спира с футбола

"Писна ми от глупости"

Най-ощетен от решението е Локомотив (София), който остана четвърти. "Железничарите" преследваха завръщане в елита и спореха за третото място с Монтана, който има 3 точки повече.

"Положението във Втора лига е катастрофално, с изключение на водещите отбори. Те проявиха желание да завършат първенството, без Монтана. Всички други отбори поискаха прекратяване. В тази тежка ситуация едва ли щяха да се отделят пари за клубовете.

Изпадащите отбори се определиха по спортен път - последните 4 в класирнето. Ботев (Гълъбово) пък се отказа и така се отваря пето място за влизащите отбори", заяви главният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов.

Снимка 469822

Източник: LAP.bg

От лагера на новия член на "групата на майсторите" написаха специален пост по случая в социалната мреца Фейсбук, с който да отпразнуват промоцията. Постът изтъква, че честността в подхода на отбора се е отплатила в крайна сметка.

"ЦСКА е шампион, честният път към върха продължава!

Честността се отплати, ЦСКА е шампион на Втора лига и вече горд член на Първа лига. Честито на всички армейци!

Благодарим за страхотното съперничество! Пожелаваме успех на нашите достойни противници Септември и Монтана в баража за Първа лига.

Най-вече благодарим на нашите футболисти и треньори. На всеки служител в клуба, на всеки спонсор, без чиито труд и средства успехът на ЦСКА щеше да е невъзможен. Огромен поклон пред феновете, които преживяха какво ли не за тези 4 години".