Нападателят на Лудогорец Тодор Колев тренира днес на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Преди обяд той се подготвяше индивидуално с обиколки по пистата, но предстои да се присъедини към тренировките на Етър. Още преди седмица, когато стана ясно, че Колев е поставен в трансферния списък на тима от Разград, се появиха информации, че той е желан от новия старши треньор на „виолетовите“ Цанко Цветанов, за да подсили атаката.

„Засега мога да кажа, че само поддържам форма с „виолетовите“. Имам оферти и от клуб от чужбина, с който преговарям. Ако нещата не се получат, ще се завърна в Етър. На този етап не смятам да продължавам кариерата си в друг български клуб“, заяви Тодор Колев, цитиран от "Велико Търново спорт".

Той започна навремето кариерата си във ФК Етър, чийто юноша е, и игра в мъжкия отбор до 1999 г., когато едва 19-годишен премина в Левски.

„Виолетовите“ тренираха днес в Самоводене, като само вратарите се готвеха във Велико Търново, а в тренировката не взе участие единствено Георги Гайдаров. Защитникът е с възпаление на ахилеса и е единственият отсъстващ от подготовката състезател, каза треньорът Цанко Цветанов.

Защитникът Милчо Макенджиев и нападателят Александър Русков, които пропуснаха края на есенния полусезон поради контузии, вече са възстановени и тренират пълноценно.

С нови шуби и ветровки ще зарадва ръководството футболистите. Днес шубите пристигнаха в клуба и утре ще бъдат раздадени на играчите. Те са от марката „Jumper“ и са черни с виолетов кант и емблемата на Етър. По инициатива на Цанко Цветанов бе обновен и видът на съблекалнята, като на мястото на всеки футболист вече са поставени и снимка с името му и номерът на официалния му и тренировъчния му екип.

23 са играчите, с които Етър в момента разполага, без да се броят дошлите на проби трима чужденци. Те ще получат шанс за изява на първата контрола на 26 януари срещу Видима-Раковски, след която ще бъде окончателно определен списъкът с играчи, които ще пътуват за подготвителния лагер в Сандански. С Етър в момента се готвят трима юноши – Ивайло Петров, Христо Петев и Николай Николаев, които също са част от представителния отбор.