Старши треньорът на Арда - Стойчо Стоев, говори пред клубния сайт, а ето какво смята специалистът малко преди зимната пауза в българския футбол.

Г-н Стоев, прекрасен финал за годината. Победа като гости на Струмска слава. Коментарът Ви за мача?

- Като начало, изхождайки от мача всеки би си казал, че е бил лесен, но не беше. По-скоро лесен ни стана, след вкарването на първия гол. Видях, че самите футболисти вече бяха по-спокойни и уверени. Разбра се, че сме по-добрия отбор, поне на този етап от тима на Струмска слава. Мисля, че съвсем закономерно и заслужено победихме.

Колко ценна е тази победа като финал за годината? Оставате в Топ 3...

- Нормално е, когато е последен мач и съумееш да победиш да си по-спокоен, тъй като ни предстои една зимна пауза, подготовка. В момента сме трети и съм сигурен, че това ще даде на момчетата по-голямо самочувствие през пролетта. Започвайки след това пролетния полусезон предполагам, че и самите играчи вече ще бъдат по-уверени да постигнат крайната си цел.

Макар че свърши сезонът, футболистите на Арда играят ли това, което Вие искате?

- Твърде е рано за такива изводи, генерални бих казал. Все още има доста неща, които ни куцат и в двете фази на играта. Хубавото е, че имаме един период от 40 дни с нужните контроли, където да изчистим нещата и да заприличаме на това, което на мен ми се иска.

Какво бихте казали на феновете, които Ви подкрепят постоянно?

- Първо искам искрено да им благодаря. Все пак да дойдеш от Кърджали чак до Радомир или до Монтана, или до Добрич, до където и да е, едни дестинации, които са доста продължителни и да подкрепят отбора си наистина заслужават адмирации. Използвам момента да им пожелая весели новогодишни празници.

Арда измести ЦСКА 1948 от Топ 3 на Втора лига, Монтана се справи с Локомотив в София (Резултати)

Арда измести ЦСКА 1948 от Топ 3 на Втора лига, Монтана се справи с Локомотив в София (Резултати)

Ето как завършиха мачовете за деня