Новият наставник на Свиленград Стамен Белчев пристига утре на стадион "Колодрума", когато по план ще изведе всички футболисти на местния тим за първа тренировка на отбора, информира сайтът на клуба. Много вероятно е с него да пристигнат и три нови попълнения с които в момента се водят разговори, за този вариант загатна и самият Белчев.

"Преговаряме с 3-4 играчи. Това са футболисти играли за последно в "Б" група, като един от тях е носил екипа на отбор от "А" група. Но нека не избързваме. Надявам се да успеем да финализираме трансферите и едва тогава ще ги оповестим", заяви новият треньор на свиленградчани.

Той разказа, че първо ще иска да се запознае с наличния потенциал и едва след това ще реши дали на клуба е нужна по мащабна селекция. За целта желанието на Стамен Белчев е Свиленград 1921 да изиграе поне 7 контроли през лятната пауза. Засега са уговорени няколко проверки в които южняците ще се изправят срещу Хеброс, ОФК Миньор (Раднево), Локо (СтЗ), Берое. Като ще се търсят още съперници на лагера на свиленградчани. По тази тема има няколко въпросителни, като в близките часове, вече ще е ясно, къде южняците ще проведат лагер-сбора си. Той ще стартира от 4 юли и според предварителната програма ще продължи до 13.

До края на седмицата Стамен Белчев официално ще трябва да оповести и екипа с които смята да работи в Свиленград. Той разказа, че все още не е решил с кои треньори да работи, като ще прецени това в процеса на работа.

В същото време стана ясно, че е напълно възможно Четин Садула най-изненадващо да се завърне на "Колодрума". Един от най-добрите играчи на жълто-зелените през миналото първенство не започна подготовка с Калиакра, както преди седмица анонсира кметът на Каварна Цонко Цонев, като в основата на това бил факта, че той все още разглежда новата оферта изпратена му от ръководството на Свиленград.

Тя била със значително подобрени параметри, но Садула все още се двоумял дали да я приеме. Сигурни напуснали засега са вратаря Георги Георгиев, Филип Флоров, Никола Данчев, Митко Андонов и Симеон Пиронков, който обаче въпреки, че скъса договора си с местния тим може да започне подготовка под ръководството на Стамен Белчев утре.